WTA

Serena září radostí. Comeback prožije ve svůj oblíbený den

- Jakub Slunečko

Los prestižního turnaje v Indian Wells odhalil, že Serena Williamsová bude hrát první ostrý singlový zápas ve čtvrtek 8. března. Po návratu z „mateřské“ vyzve v úvodním kole turnaje Zarinu Dijasovou (53. hráčka světa). Symbolický je také fakt, že americká hvězda a bojovnice za ženská práva odehraje utkání na Mezinárodní den žen. „Můj comeback opravdu nemohl přijít v lepší den,“ napsala na Instagram.

Z týmu Sereny Williamsové před čtvrtečním duelem zaznívají sebevědomá hesla. „Serena se vrátila, aby vyhrávala grandslamy. Víme, že je to její největší životní výzva, ale má opět nejvyšší cíle,“ řekl trenér americké tenistky Patrick Mouratoglou.

Williamsové bude sice letos už 37 let a minulý rok porodila dceru Alexis Olympii, je však pořád nebezpečná. A soupeřky to dobře vědí. „Serena by se nevrátila, pokud by si nebyla stoprocentně jistá, že má na to zase porážet ty nejlepší,“ řekla už v lednu Karolína Plíšková. Opravdu není vyloučené, že se i přes dlouhou pauzu a životní převrat spojený s narozením dcery vrátí Serena mezi nejlepší hráčky světa.

„Pokud nejsem připravená teď, tak už nebudu nikdy,“ řekla ve středu sama tenistka, která měla obrovskou radost, že comeback odehraje zrovna 8. března. „Ve čtvrtek hraju můj první profesionální zápas. A navíc je Mezinárodní den žen. Můj comeback opravdu nemohl přijít v lepší den,“ napsala pod rozradostněnou fotku na Instagramu.

Williamsová je totiž známou zastánkyní ženských práv. V roce 2016 například napsala otevřený dopis, ve kterém agitovala za větší podporu a práva ženských sportovkyň. Během svého těhotenství pak zase bojovala za zvýšení platů černých Američanek.

Právě díky svým fenomenálním úspěchům na kurtu se 23násobná singlová grandslamová šampionka snaží prosadit změny ve společnosti. I to bylo možná jednou z motivací, proč se chtěla Serena Williamsová i po narození dcery znovu vrátit k tenisu.

Kvůli dlouhé pauze sice vypadla ze světového žebříčku, na Indian Wells si ale vybrala chráněný žebříček. Stejně tak by to mělo být i na blížícím se French Open.

 

It's official. My comeback is here. This Thursday I will start playing tennis again professionally for the first time since giving birth to my daughter. This whole month I am playing tournaments in California and Florida- both my home states. Thursday, the day I play my very first match, marks international women's day. My comeback could not have come on a better day and I decided I wanted to do something different let you all be apart of my long journey back (if you want of course!!) So I created my Serena Gold toned "S" pin. When I am playing you can wear it and show support not only from me but also for my charity which supports the Yetunde Price Resource center. I want this gold "S" mean something special to you personally. What is one S word in your life that means something to you? Mine is Strong and Sure! So when I wear my "S" pin I am representing Strength, and Sureness. What would your "S" mean? They are for now only available for my fans that come see my at Indian wells, and Miami starting Wednesday as well as Thursday when I play!! Sooooo if you are watching me stop by the Serena booth to grab a "S" pin. Post pics of you wearing your "S" and tag me! Thanks for the support I look forward to seeing you out there!!

Příspěvek sdílený Serena Williams (@serenawilliams),Bře 7, 2018 v 7:16 PST