Jsem lesbička, přiznala vítězka dvou turnajů WTA. Randí s další tenistkou

- Filip Lefenda

Řady tenistek, které se v nedávné době přiznaly z homosexuální orientace, se opět rozšiřují. Tentokrát se k náklonnosti k ženám přihlásila třiadvacetiletá Belgičanka Alison Van Uytvancková (na snímku vlevo). Čtvrtfinalistka Roland Garros a vítězka únorového podniku WTA v Budapešti je ve vztahu s další belgickou tenistkou.

„Není to žádné tabu, náš vztah mě dělá šťastnou,“ citoval padesátou hráčku světového žebříčku portál OutSports. Přítelkyní Van Uytvanckové je tenistka Greetje Minnenová, dvacetiletá krajanka se však momentálně nachází až v jedenácté stovce pořadí WTA, figurovala ale už i na 263. pozici.

„Brzy spolu budeme bydlet. Cítíme se spolu šťastné a to je to, co chceme ukazovat světu,“ pokračovala majitelka dvou singlových trofejí z ženského profesionálního okruhu. „Nikdo se nemusí ospravedlňovat za to, že je gay nebo lesbička, není to nemoc. Jsme ohledně našeho vztahu velmi otevřené a mí rodiče jsou na nás pyšní,“ dodala Belgičanka.

Loni v září se k homosexualitě přihlásila Švédka Johanna Larssonová, v prosinci pak Švýcarka Conny Perrinová s Britkou Tarou Mooreovou oznámily, že spolu plánují svatbu.

 

2 years in love with you❤️ @alison_van_uytvanck #loveofmylife #manymoretocome

Příspěvek sdílený Greet (@greetjeminnen),Led 28, 2018 v 6:53 PST

Alison Van Uytvancková (vlevo) s Greetje Minnenovou