Hlasujte pro Petru Kvitovou v anketě o hráčku měsíce

- Jan Vojkůvka

Veleúspěšný únor má za sebou česká tenistka Petra Kvitová. Po nepříliš vydařené australské misi se sedmadvacetileté hráčce podařilo vyhrát 13 zápasů v řadě, vyhrát dva tituly a vrátit se do elitní desítky světa. I proto je jednou z nominovaných na ocenění WTA Player of the Month.

Společně s Kvitovou figurují mezi nominovanými v anketě o hráčku měsíce února Elina Svitolinová a Garbine Muguruzaová. Hlasovat pro některou ze tří tenistek můžete na oficiálních stránkách WTA.

Kvitová po horším vstupu do sezony, a jen jedné výhře na turnajích v Austrálii, chytla v únoru výbornou formu. Vše začalo turnajem v Petrohradu, kde dokázala v pěti utkáních ztratit pouhé dva sety a přehrát Jelenu Ostapenkovou, Julii Görgesovou i Kristinu Mladenovicovou.

Posléze byla strůjkyní českého postupu do semifinále Fed Cupu, když vyhrála oba své zápasy ve dvouhře, aby hned následující týden vyrazila do katarského Dauhá. A v něm opět potvrdila skvělou formu. Zastavit ji nedokázala opět v životní formě hrající Görgesová, jedna z nejlepších hráček současnosti Svitolinová, světová dvojka Caroline Wozniacká, ani Španělka Muguruzaová.

Právě Muguruzaová je jednou ze soupeřek Kvitové o cenu hráčky měsíce. Na jejím kontě je kromě finále v Dauhá ještě semifinále v Dubaji. Mnohem větší soupeřkou je tak Svitolinová.

Ukrajinka sice v Dauhá prohrála s Kvitovou ve dvou setech, ale v Dubaji nepoznala soupeřku a obhájila zdejší cenný titul.

Hlasovat pro hráčku měsíce února můžete do pátku 9. března.