ATP

Tréninku kupředu! Rosol po svatbě již maká na návratu

- Radek Štohl

Lukáš Rosol vše podstupuje tomu, aby se brzy mohl znovu objevit na okruhu. Český tenista v závěru uplynulé sezóny podstoupil operaci Achillovy šlachy, momentálně se však na svůj návrat už připravuje v posilovně. Na konci února se navíc daviscupový reprezentant stihl oženit.

Rosol loni příliš vydařenou sezónu nezažil, v hlavní soutěži ATP se představil jenom loni ke konci sezóny v Moskvě. Na challengerových turnajích nižší kategorie k tomu vybojoval jediné semifinále, dále se propracovat nedokázal.

Dojem z celého roku tak Rosolovi mohlo zlepšit účinkování ve Wimbledonu, kde z kvalifikace došel do druhého kola. Postup do další fáze podniku mu překazil Gilles Müller, pozdější osmifinálový přemožitel Rafaela Nadala ho zdolal až 9:7 v pátém setu.

Nepovedený rok podtrhla událost ze začátku října, při které si aktuálně 240. tenista světového žebříčku nešťastně přivodil zranění. Ačkoliv se po něm ještě vydal na zmíněný turnaj do hlavního města Ruska, několik dní po vypadnutí v osmifinále se podrobil operaci natržené šlachy. 

Dlouhé chvíle a rekonvalescenci si Rosol zkrátil svatebním obřadem, když se oženil s bývalou tenistkou Petrou Kubinovou, dnes již Rosolovou. Novomanželský pár s celou záležitostí vyšel ve druhé půlce uplynulého měsíce na sociálních sítích, v té době tenista pocházející z Brna na instagramu přidal fotografii se svatebními prstýnky.

První březnovou neděli byl bývalý šestadvacátý hráč světového rankingu na dané sociální sítí aktivní znovu. V té chvíli však potěšil především své fanoušky z bílého sportu, kteří by ho opět rádi viděli na tenisových dvorcích. Rosol nejprve na instagram vložil video z posilovny, následně do "Mého dne" přidal i fotku. Datum svého návratu však ještě nesdělil.

 

#officework #lukasrosol #likethebeast #readytogo ??

Příspěvek sdílený Lukáš Rosol (@rosollukas),Bře 4, 2018 v 2:26 PST


Galerie