Serena chce vyhrát všechny zbývající letošní gradslamy, tvrdí její trenér

- Filip Lefenda

Ačkoliv je jí 36 let a získala třiadvacet grandslamových titulů, comeback Sereny Williamsové má být její největší výzvou v kariéře. Alespoň ho tak hodnotí její kouč Patrick Mouratoglou, jenž v rozhovoru pro web WTA prozradil, že i navzdory porodu a herní přestávce chce jeho svěřenkyně i letos všechny zbylé turnaje velké čtyřky ovládnout.

Williamsová neodehrála od loňského triumfu na Australian Open na okruhu jediný soutěžní zápas, francouzský kouč je přesto přesvědčen, že se ještě dočkáme takové Sereny, jakou ji všichni znají  - nezdolné šampionky.

„Jejím cílem pro tento rok je vyhrávat grandslamy,“ tvrdí muž, který s Williamsovou spolupracuje už šestým rokem. „Ví, že může chvíli trvat, než se do toho dostane, její očekávání jsou ale nadále jen ta nejvyšší,“ potvrdil v rozhovoru pro web WTA Mouratoglou natěšení americké legendy.

Ta si návrat na soutěžní kurty odbyde už tento týden na domácím turnaji v Indian Wells. „Nehrála více jak rok, přivedla na svět dítě a měla po porodu své problémy. V poslední době už ale tvrdě trénovala a nyní bude hrát v Indian Wells a Miami. Nevím, kolik času bude přesně potřebovat, aby se dostala na svou obvyklou úroveň, na Roland Garros už tomu tak ale podle mě bude,“ věří Sereně Mouratoglou.

Podniky, které Williamsová odehraje před pařížským grandslamem, by jí měly pomoci dostat se do správné fyzické kondice i herní pohody, na konci května už by to pak mohla Američanka podle slov svého trenéra rozbalit naplno.

„Do konce sezóny zbývají ještě tři grandslamy. A právě ony jsou třemi hlavními prioritami Sereny,“ nenechává nikoho na pochybách Mouratoglou.