Sbírá vítězství, i když zrovna nehraje. Vitrínku Kvitové zdobí další trofej

- Filip Lefenda

Mezi tenistkami nenajdete příliš těch, které by ji neměly rády. Petra Kvitová je oblíbená nejen u fanoušků, ale i u svých soupeřek. Však jí také tenistky v prosinci udělily cenu za fair play a příkladné chování na kurtu i mimo něj. Ocenění „Karen Krantzcke Sportsmanship Award“ získala sedmadvacetiletá Češka pošesté za posledních sedm let. Do její sbírky trofej dorazila v sobotu.

„Cenu už jsem získala několikrát, ale letos je pro mě opravdu výjimečnou, protože jsem první polovinu sezóny nehrála,“ líčila tehdy Kvitová dojatě. „Jsme bojovnice a soupeřky, ale zároveň i kolegyněmi. Vzájemný respekt je pro mě tou nejdůležitější věcí,“ pravila pokorně dvojnásobná grandslamová šampionka.

Cena, kterou v minulosti získaly hvězdy jako Clijstersová, Davenportová nebo Evertová, se ke své majitelce dostala až o posledním víkendu. „Dnes dorazila speciální zásilka,“ napsala v sobotu sympatická Češka k čerstvé fotografii, kterou zveřejnila na Instagramu.

Vitrínka háčky, jež momentálně táhne šnůru třinácti výher v řadě, se tak po nedávných titulech z Petrohradu a Dauhá rozrostla o další cenný artikl. O další trofej bude Petra Kvitová zápolit v Indian Wells, bohatě dotovaný turnaj startuje v Kalifornii ve středu.

 

A special delivery arrived today ❤️?

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Bře 3, 2018 v 7:41 PST