Návrat na kurty v domácím vězení. Azarenková se v Indian Wells skutečně představí

- Tomáš Macák

Je to takřka osm měsíců, co odehrála poslední zápas. Tehdy ve Wimbledonu prohrála ve čtvrtém kole s Rumunkou Halepovou. Od té doby musí řešit právní spory o svého syna. S ním nemohla, respektive stále nemůže, vycestovat z Kalifornie, kde nyní žije. Teď má jedinečnou příležitost opět naplno ukázat, co se v bývalé světové jedničce skrývá. Viktoria Azarenková potvrdila, že se představí na turnaji v „domácím“ Indian Wells, který v minulosti dvakrát vyhrála.

Na kurtech vítězství v lednu nezažila. Musela se odhlásit z Aucklandu, Australian Open a posléze vynechala i únorový turnaj v Dauhá. Zato se konečně posunula její právní bitva s bývalým přítelem a otcem syna Lea Billym McKeaguem. U soudu vyhrála v první části procesu.

Běloruska se v rámci dlouhé zápasové pauzy snažila „tenisově“ udržovat, jak se dalo. V Kalifornii kromě starání se o svého čtrnáctiměsíčního Lea poctivě trénovala, což může dokázat už příští středu, kdy v Indian Wells začíná hlavní část turnaje. Od jeho organizátorů obdržela koncem ledna divokou kartu, kterou, na rozdíl od prvních letošních turnajů, konečně a skutečně využije. Potvrdila to nyní přes svůj twitterový účet.

„Ahoj. Jdeme si po tebe BNP Parbias Open,“ napsala k příspěvku na svém profilu Azarenková. Množným číslem myslela sebe a právě malého Lea. V přiloženém videu pak dvojnásobná šampionka z Australian Open zamává na kameru a rozeběhne se.

Pořadatelům, kteří Azarenkové, momentálně 203. hráčce žebříčku WTA, dopřejí účast na prestižní akci, se nelze divit. Nezapomínají totiž, kdo zde v letech 2012 a 2016 slavil titul. Poprvé porazila ve dvou setech Marii Šarapovovou, o čtyři roky později, rovněž celkem hladce, Serenu Williamsovou.

Vítězka tohoto podniku, který se řadí do kategorie Premier Mandatory, obdrží 1000 bodů.

Po velmi dlouhé pauze nelze hned očekávat útok na třetí trofej, nicméně i tak bude osmadvacetiletá rodačka z Minsku patřit mezi nejsledovanější tenistky.

Ještě před samotným turnajem si Azarenková zatrénovala také s malou holčičkou, kterou potěšila pěkným vzkazem. „Řeknu ti něco důležitého. Vždycky dělej více než dokážeš a nikdy se nepřestaň věnovat tomu, co miluješ. To je klíč k úspěšnému životu!“ potěšila možnou budoucí tenisovou hvězdu.