Francouzi trénovali ve Werk Aréně zatím v utajení. Češi se předvedli před fanoušky

- Jakub Slunečko

(PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z TŘINCE) Přestože oslabená, přijela Francie na čtvrtfinále Davis Cupu s velice silnou sestavou. Vždyť nechybí například Jo-Wilfried Tsonga nebo dvojice čerstvých wimbledonských vítězů Herbert–Mahut. Teoreticky by mohl nastoupit i Gilles Simon, který s týmem taktéž ve Werk Aréně trénoval.

Ti všichni v pondělí vystřídali na kurtu český tým, který trénoval už taktéž kompletní. Do sestavy se tak zařadili už také Radek Štěpánek a Lukáš Rosol. Oba zkušení tenisté si v neděli ještě vyžádali odpočinek po předchozích zápasech, po víkendu už ale zase byli plní sil. Český tým si nejprve vyzkoušel povrch Werk Arény bez přístupu fanoušků, na další trénink už se ale po obědě mohla přijít podívat veřejnost.

„Kdyby mi to moc nešlo, tak se radši nedívejte,“ zavtipkoval Štěpánek, rodák z nedaleké Karviné. Jeho a mladého Zdeňka Koláře přišla podpořit početná skupina českých fanoušků, z nichž část zhlédla také trénink Francouzů. Ti zatím odmítli až do úterní tiskové konference podávat novinářům jakékoliv informace.

Jejich role jsou však dopředu veskrze jasné. Ve čtyřhře se pravděpodobně představí Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert. Pro zatím neznámou českou dvojici to bude velký oříšek – Francouzi totiž spolu před dvěma dny získali wimbledonský titul, letos navíc prohráli jenom čtyři ze třiceti čtyř zápasů.

V singlu pak bude francouzský tým doufat hlavně ve schopnosti Jo-Wilfrieda Tsongy. Světová desítka vypadla ve čtvrtfinále Wimbledonu až po litém boji s pozdějším vítězem Andym Murraym. Ještě jednoho wimbledonského čtvrtfinalistu mají Francouzi v záloze – Lucase Pouilleho. Ten skončil na raketě Tomáše Berdycha. A co Gilles Simon? Osmadvacátý hráč světa v pondělí trénoval v Třinci s Jo-Wilfriedem Tsongou a Francouzi se ještě do čtvrtka mohou rozhodnout zařadit ho do nominace.

Český tým tak nečeká nic lehkého, ale doma v Třinci si věří. Ohlasy z týmu Jaroslava Navrátila vám přineseme v podvečerních hodinách, některé citace francouzských hráčů potom po úterní tiskové konferenci.