Další ztráty pro Indian Wells. V Kalifornii nebudou startovat Tsonga ani Gasquet

- Jan Havlovic

Pořadatelé prestižního turnaje v Indian Wells přijímají omluvenky pro mužský turnaj ve velkém. V Kalifornii se nepředstaví Nadal, Djokovič ani Wawrinka, nyní se odhlásila další dvojice tenistů – Jo-Wilfried Tsonga a Richard Gasquet. Francouzské hráče trápí zdravotní problémy.

Je to zatím pro fanoušky mužského tenisu hodně smutná sezona. Před novým kalendářním rokem hlásili svůj návrat na dvorce členové „velké čtyřky“ – Rafael Nadal, Novak Djokovič a Andy Murray. Ani jednoho však zatím zdraví nepustilo naplno prodat své kvality.

Zranění však zastavuje i další tenisty. V Indian Wells tak neuvidíme ani Stana Wawrinku, který se z turnaje odhlásil ve čtvrtek kvůli přetrvávajícím problémům s kolenem. Pár hodin po švýcarském tenistovi se z prestižního podniku v Kalifornii omluvili také Richard Gasquet a Jo-Wilfried Tsonga. 

Prvně jmenovaného rovněž trápí problémy s kolenem, kvůli kterým skrečoval duel prvního kola v Rotterdamu. Gasquet to poté zkoušel v Dubaji, ale kvůli tréninkovým výkyvům nestačil v prvním kole na Chorvata Čoriče.

To Jo-Wilfireda Tsongu trápí zdraví již od začátku sezony a kvůli přetrvávajícím zdravotním problémů odehrál pouze šest zápasů. V polovině února musel skrečovat semifinálový duel v Montpellieru s krajanem Lucasem Pouillem.

Mužská část turnaje počítá ztráty, ale v té ženské se mají fanoušci na co těšit! Do kalifornské pouště dorazí kompletní světová špička, včetně Sereny Williamsové, která právě na tomto prestižním turnaji podnikne svůj comeback po mateřské dovolené.