ATP

Skleslý Nadal se vyjádřil ke zranění. Další účast je v ohrožení

- Radek Štohl

S Rafaelem Nadalem to dvakrát dobře nevypadá. Španělský tenista se musel odhlásit z probíhajícího turnaje v Acapulcu, kde měl startovat v roli nasazené jedničky. Na místo boje o titul se nyní musí strachovat, zda se vůbec stihne vrátit na americké betony.

Mexické osazenstvo se v úterý těšilo na velmi pikantní zápas, ve kterém Nadal měl nastoupit proti Felicianu Lópezovi. Světová dvojka se ovšem na poslední chvíli z turnaje odhlásila kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům.

„V pondělní jsem během posledního tréninku cítil bolest,“ stojí na webu tennisworldusa.org prohlášení Španěla. „Doktoři mi řekli, že v této chvíli je pro mě nemožné hrát. Do poslední chvíle jsem se pokoušel nastoupit, nejsem totiž ten, co by se hned vzdával. Celé je mi to líto kvůli vše fanouškům a organizátorům,“ pokračoval.

„Ze zdejšího prostředí mám dobré vzpomínky a velmi jsem tu chtěl hrát. Dobře jsem potrénoval, takže je to pro mě nyní těžké přijmout,“ smutnil tenista, kterého v Mexiku čekají další vyšetření, aby zjistil, jak to s ním vypadá.

Přesně za týden se navíc rozbíhá první podnik kategorie Masters v sezóně, o startu v hlavní¨soutěži však nyní zatím jasno nemá. „Pouze v případě, že zjistím příčinu problémů, budu schopný přemýšlet o návratu."

„Jestli se tak stane už v Indian Wells, bude to skvělé. Jestli se tak stane v Miami, bude to to dobré. V opačném případě se vrátím až na antuce,“ uzavřel hráč, který kvůli odhlášení z Acapulca a ztrátě 300 bodů za loňské finále bude od následujícího týdne ztrácet na prvního Rogera Federera 600 bodů.