ATP

Tiafoe dobyl Delray Beach! Mladý talent slaví premiérový titul

- Jan Havlovic

Dvacetiletý Francis Tiafoe slaví svůj premiérový titul na okruhu ATP. Velký talent světového tenisu si ve finálovém duelu turnaje v Delray Beach poradil s Němcem Peterem Gojowczykem, kterého porazil po setech 6:1, 6:4. Tiafoe při cestě za titulem vyřadil mj. také Argentince Del Potra nebo semifinalistu letošního Australian Open Korejce Čonga.

První finále, první titul. Frances Tiafoe na sobě nenechal znát při souboji o turnajový vavřín ani špetku nervozity. Dvacetiletý talent přejel Němce Gojowczyka za hodinu po setech 6:1, 6:4 a mohl začít slavit. Pro nadějného tenisu je premiérový titul na okruhu ATP dalším velkým milníkem v jeho kariéře.

„Vůbec jsem to nečekal, obzvlášť po nepovedeném vstupu do sezony,“ vrací se Tiafoe k úvodu nového kalendářního roku, když na prvních třech turnajích vypadl hned v prvním kole. „Je to neuvěřitelné a splnil jsem si tím velký sen,“ rozplýval se Američan v rozhovoru pro oficiální stránky ATP.

Tiafoe se vypořádal i s trnitou cestou, na které musel zdolat opravdu kvalitní hráče. V osmifinále porazil ve třech setech Argentince Del Potra a ve čtvrtfinálovém souboji svedl vítěznou třísetovou bitvu s Korejcem Čongem, semifinalistou letošního Australian Open.

„Je to parádní pocit a doufám, že přidám v budoucnu další tituly,“ dodal závěrem dvacetiletý talent.

Tiafoe se navíc stal nejmladším Američanem, který vyhrál turnaj ATP od roku 2002, kdy devatenáctiletý Andy Roddick opanoval turnaj v Houstonu.