Už zase trénuje! Djokovič si poprvé od operace zahrál na kurtu

- Filip Lefenda

Novak Djokovič je zpátky na kurtech. Třicetiletý Srb, jenž po brzkém vyřazení z Australian Open absolvoval operaci pravého lokte, v sobotu poprvé trénoval.

Raketu vzal svěřenec Radka Štěpánka do ruky v severoitalském městě Bordighera, konkrétně v tenisovém centru trenéra Riccarda Piattiho, a sice poprvé od lednového vyřazení v osmifinále Australian Open. Djokovič tehdy překvapivě neuhrál ani set s Korejcem Čongem a vydal se řešit zdravotní problém do Prahy.

Stav svého lokte, vinou kterého vynechal druhou polovinu loňské sezóny, nejprve konzultoval s docentem Pavlem Kolářem, po jehož doporučení se ve Švýcarsku podrobil menšímu chirurgickému zákroku.

A výsledek? Bývalá světová jednička se na sociálních sítích pravidelně svěřuje s pokroky, které dělá. A ten dosud vůbec největší přišel právě v sobotu, kdy si Djokovič opět zahrál na kurtech!

I přes návrat k trénování je ovšem vysoce nepravděpodobné, že by se Srb objevil už na prestižních zámořských podnicích v Indian Wells a Miami. Podle slov Djokovičova otce Srdjana by měl dvanáctinásobný grandslamový šampion absolvovat návrat až během květnového turnaje Masters v Madridu.