Comeback Bartoliové se blíží! Obdržela divokou kartu na turnaj WTA

- Jan Vojkůvka

Konec oťukávání pouhé myšlenky. Wimbledonská šampionka Marion Bartoliová krůček po krůčku skládá své první reálné plány na návrat. Francouzská tenistka, která v roce 2013 ukončila kariéru, obdržela divokou kartu na mexický turnaj v Monterrey.

Třiatřicetiletá Bartoliová, která naposledy hrála zápas na okruhu WTA v srpnu 2013, krátce po svém wimbledonském triumfu, ukončila svou úspěšnou kariéru v poměrně brzkém věku. Po téměř pěti letech je ale na nejlepší cestě k návratu.

Francouzka, která si od konce kariéry prošla několika těžkými obdobími, kdy radikálně zhubla kvůli zesměšňování ze strany bývalého přítele a na následky slábnoucího organismu onemocněla záhadným virem, který jí mohl způsobit dokonce smrt, se v posledních měsících pečlivě připravuje na svůj tenisový comeback.

Už na začátku března by se měla Bartoliová představit na exhibičním Tie Break Tens v Madison Square Garden. Svou turnajovou premiéru by podle nejnovějších informací mohla absolvovat na začátku dubna na turnaji v mexickém Monterrey.

Bartoliová zanechala v Monterrey výraznou stopu v roce 2009, kdy zde vyhrála premiérový ročník turnaje WTA. A vzhledem k avizované touze vrátit se na kurty, organizátoři neváhali a nabídli Francouzce volnou vstupenku do hlavní soutěže.

Zda se Bartoliová v Monterrey skutečně představí, ještě není zcela jisté. Sama již dříve podotkla, že hodně bude záležet na úrovni přípravy, kterou bude mít za sebou a ve hře je i kompletní vynechání antukové části sezony a návrat až v červnu. Ale právě mexický turnaj může být oním ostrým testem schopností francouzské tenistky.