Kudy ven z krize? Výsledky se dostaví, věří Plíšková před turnaji v Americe

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková prožívá v posledních týdnech menší výkonnostní útlum. V Dauhá a Dubaji došla nejdál do čtvrtfinále, což nevěstí před šňůrou turnajů v USA nic dobrého. Plíšková však věří v obrat. „Když budu tvrdě makat, výsledky se zase dostaví,“ doufá světová pětka.

Semifinále, čtvrtfinále, osmifinále, čtvrtfinále. Stručný přehled výsledků Karolíny Plíškové na začátku nové sezony. Při letmém pohledu si člověk říká, že to není zas tak hrozné, ale zdání klame. Od Karolíny Plíškové jsme v posledních sezonách zvyklí na daleko větší standard, a tak jediná semifinálová účast ze čtyř turnajů je na hráčku těchto kvalit prostě málo.

Ví to i samotná světová pětka. „Nemám ve zvyku hledat výmluvy,“ napsala Plíšková na svůj instagramový účet. „Poslední dny a týdny nebyly úplně podle mých představ,“ hodnotí aktuální česká tenisová jednička.

V zatím posledním duelu proti rozjeté Němce Kerberové se Plíškové nedařilo prakticky nic. Na propracovanou defenzivní hru světové devítky neměla nárok a za celé utkání si nevypracovala jediný brejkbol. Němka tak slavila zasloužený postup do semifinále.

Pětadvacetiletá Plíšková chce nepovedené výkony hodit za hlavu a věří, že se vše v dobré obrátí. „Věřím, že když budu tvrdě pracovat, výsledky se zase dostaví,“ doufá česká tenistka.

„Díky za podporu, která se hodí i teď, když ne všechno jde tak, jak má,“ děkuje Plíšková svým fanouškům za přízeň.

Nyní přichází na řadu dva velké turnaje v USA, kde se Plíškové dlouhodobě daří. V loňské sezoně se na obou podnicích dostala do semifinále. „Jdu makat a těším se na turnaje v Indian Wells a Miami,“ dodala závěrem bývalá světová jednička.  

 

Hi everyone ?‍♀️ Last days and weeks weren't exactly as I imagined ? But looking for excuses is not my way. I believe that if I keep working hard the results will come again. I have a great team around me, which I believe in. And thanks everyone for your support, which comes in useful even now when not everything goes as it should.? I'm going to work hard now and I'm looking forward to the forthcoming tournaments in Indian Wells and Miami ?‍♂️ Ahoj všichni ?‍♀️ poslední dny a týdny nebyly úplně podle mých představ.? Ale nemám ve zvyku hledat výmluvy. Věřím, že když budu tvrdě pracovat, výsledky se zase dostaví.? Mám kolem sebe skvělý tým, kterému věřím. A díky všem za podporu, která se hodí i teď, kdy ne všechno jde tak jak má. ? Jdu makat a těším se na turnaje v Indian Wells a Miami ?‍♂️

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova),Úno 23, 2018 v 4:31 PST