VIDEO: Showman zpátky na scéně! Monfils v Riu vytáhl neuvěřitelný forhend!

- Tomáš Macák

Takových bavičů na kurtech moc nenajdete. Jeho kousky, kdy během zápasu například ve skoku zahraje vítězný míček, zná leckdo. V posledních měsících se ale tomuto showmanovi příliš nedařilo. Nicméně teď o sobě dal Gael Monfils s velkou grácií opět vědět. Na turnaji v Rio de Janeiru ho ve druhém kole čekal Marin Čilič. I díky výjimečnému forhendu zahraném ve velmi obtížné pozici nakonec francouzský hráč vyhrál 6:3 a 7:6(8).

Chorvatského soupeře deptal od samotného úvodu - Monfils Čiliče brejknul hned v prvním gemu. Do úplné pohody se dostal po první výměně za stavu 3:1.

Čilič si svého protivníka dobře rozhýbal, a dokonce se zdálo, že už i zahrál winner. Jenže Monfils natáhl krok a beznadějnou situaci proměnil v kouzelný okamžik. Jen pár centimetrů nad povrchem kurtu předvedl takřka neuvěřitelný forhend, po němž míček jen lehounce líznul čáru na polovině Chorvata. Fiftýn pro francouzského tenistu ještě musel potvrdit umpirový rozhodčí.

Jednatřicetiletého rodáka z Paříže tento okamžik pochopitelně ještě více nakopl a Čiličovi sebral podání i podruhé. V tu chvíli už velmi výrazně kráčel za vítězstvím, kterého také nakonec po setech 6:3 a 7:6(8) dosáhl.

V brazilském městě, na které shora dohlíží socha Krista Spasitele, je tak už ve čtvrtfinále. V něm ho čeká dnes večer Diego Schwartzman.

Turnaj v Rio de Janeiru je pro Monfilse další částí jeho jihoamerické tour. Na antukových kurtech válčil v únoru už v ekvádorském Quitu i argentinském Buenos Aires.

Vítěz sedmi turnajových titulů v poslední době trochu ustoupil z hlavní scény tenisového okruhu. Současné 39. místo v žebříčku je poměrně dost daleko od pozic, na kterých se pohyboval předloni či v roce 2011. To totiž patři mezi smetánku, kterou představuje elitní desítka hráčů.