Trápení pokračuje. Veselý skrečoval v Riu a prohrál třetí zápas v řadě

- Jan Vojkůvka

Oblíbené antukové dvorce měly Jiřímu Veselému svědčit, a aby dobře nastartoval letošní sezonu, naplánoval si cestu do Jižní Ameriky. Jenže i na druhém jihoamerickém turnaji končí čtyřiadvacetiletý Čech už v prvním kole. Tentokrát v souboji s Federicem Delbonis v druhém setu duel skrečoval.

Veselý měl vstup do nové sezony vcelku slušný. Po výpadku v prvním kole v Puné se mu podařilo dojít v Aucklandu do čtvrtfinále a na Australian Open konečně prolomil brány prvního kola. Od té doby se mu ale nepodařilo vyhrát žádný zápas.

Trápení prodloužil i na turnaji v brazilském Riu de Janeiru, kde skrečoval souboj s Argentincem Delbonisem za stavu 2:6, 2:3. Veselý souboj vzdal po ztraceném podání v pátém gemu.

Zápas přitom mohl mít zcela odlišný obrázek. Ve druhé hře úvodního dějství ale Veselý nevyužil ani jeden ze sedmi brejkbolů a vzápětí prohrál poprvé svůj servis, o který přišel v průběhu zápasu ještě dvakrát.

Český tenista prodloužil své trápení a za poslední měsíc prohrál už třetí zápas v řadě. Na Australian Open prohrál ve druhém kole s Francouzem Mannarinem a minulý týden v Buenos Aires uhrál jen tři gemy proti Slovinci Aljaži Bedenemu.