Dechberoucí zážitek. Čilič se dostal až na vrchol sochy Krista v Riu

- Jan Havlovic

Pořadatelé turnaje v brazilském Rio de Janeiru dopřáli Marinu Čiličovi vskutku neobyčejný zážitek. Světová trojka se totiž podívala až na samotný vrchol sochy Krista Spasitele, která je symbolem druhého největšího brazilského města. „Byl to opravdu unikátní zážitek,“ popisoval nadšený Čilič.

Na tohle místo se normální turista jen tak nedostane. Socha Krista Spasitele je hlavním symbolem Rio de Janeira, druhého největšího brazilského města. Většina turistů se dostane pouze pod již zmiňovanou dominantu tohoto šestimilionového města. Marin Čilič měl to štěstí, že se díky pořadatelům místního turnaje ATP dostal až na samotný vrchol.

Světové trojce se nabídl opravdu neobyčejný zážitek, který je pro normálního turistu těžko dosažitelný. Cesta na samotný vrchol není úplně jednoduchá, a tak musel mít Čilič bezpečnostní popruhy a hlavně ochrannou přilbu.

Chorvatský tenista se po schodech a žebřících dostal až na rameno sochy Kriste Spasitele a naskytl se mu parádní výhled na celé Rio de Janeiro. Ke smůle Čiliče bylo tou dobou poměrně zataženo, ani to ale světovému hráči číslo tři neobvyklý zážitek nezkazilo. „Je to parádní pocit,“ komentoval Čilič.

„Byl to unikátní zážitek. Myslím, že tahle příležitost se naskytne pouze jednou za život, a tak jsem pořadatelům velmi vděčný,“ hodnotil Čilič. „Jeden z nejlepších zážitků, které jsem zažil,“ rozplýval se devětadvacetiletý tenista.

Finalista loňského Wimbledonu se poté musel věnovat tenisovým povinnostem. Na turnaji v Rio de Janeiru potvrdil roli nasazené jedničky, když si v prvním kole poradil s Argentincem Berlocqem, kterého porazil po setech 6:3, 6:2.