Po dvou titulech zasloužená pauza. Kvitová se odhlásila z Dubaje

- Jan Vojkůvka

Poslední týdny měla staronová členka elitní desítky světa, Petra Kvitová, pořádně nabité. Po neúspěšném Australian Open se nadechla k fantastické vítězné jízdě a vyhrála turnaj v Petrohradu, zvládla dva souboje ve Fed Cupu a minulý týden triumfovala v Dauhá. I proto se rozhodla před přesunem do Spojených států ke krátké pauze.

Ještě v pondělí ráno figurovala Kvitová v pavouku hlavní soutěže turnaje v Dubaji, kde měla v prvním kole nastoupit proti Estonce Anett Kontaveitové. Z důvodu náročného programu se však rozhodla pořadatelům omluvit a do Dubaje neodcestovat.

Sedmadvacetiletá hráčka během posledních tří týdnů vyhrála dva tituly a připsala si celkem 13 výher v řadě. Tento výkon jí vynesl nejen návrat do první desítky světového žebříčku, ale také posun v rámci sezónního kalendáře Race to Singapore na průběžnou čtvrtou příčku.

Po krátkém odpočinku se Kvitová přesune do Spojených států k turnajům na betonech v Indian Wells a Miami, které začínají 5. března. V rámci americké šňůry si zahraje i v prvním dubnovém týdnu na antuce v Charlesonu.