VIDEO: Kuriózní skreč! Takto se smolař Goffin sám vyřadil z turnaje

- Filip Lefenda

David Goffin s Grigorem Dimitrovem servírovali divákům v Rotterdamu skvělý tenis, zkraje druhého setu však musel být semifinálový duel předčasně ukončen. Důvod? Prvně jmenovaný Belgičan tečoval míč při pokusu o volej na síti nešťastně do vlastního oka a nebyl schopen v utkání pro bolestivé zranění dále pokračovat.

Repríza posledního finále Turnaje mistrů nabídla svižný tenis, který se musel líbit. První set ovládl díky jedinému brejku ze čtvrtého gemu Dimitrov, který musel ve zbytku sady úspěšně odvracet hned šest brejkbolů soupeře.

Po úvodním dějství, které skončilo 6:3 ve prospěch Bulhara, už nemělo to druhé dlouhého trvání. Goffin nejprve uhrál čistou hrou svůj servis, ve druhé hře se ale málo vídaným způsobem zranil. Sedmadvacetiletý Belgičan se vydal zakončit výměnu na síť, pokus o těžký volej ale skončil katastrofou. Míč tečovala světová sedmička rámem rakety tak nešťastně, že jej schytala rovnou do oka.

Bolestivý moment stál Goffina nakonec zápas a tedy i možnost bojovat o finále. Oko začalo bleskově otékat a zalívat se krví, po poradě s lékařem se tak tenista, který se do semifinále dostal napřímo díky odstoupení Tomáše Berdycha, rozhodl v utkání dále nepokračovat.

To Dimitrova čeká v neděli patnácté finále na okruhu ATP. Soupeřem mu bude buď Ital Seppi, nebo favorizovaný Federer, jenž se stane v pondělním vydání žebříčku nejstarší světovou jedničkou historie.