Jedenáct výher v řadě! Chci šňůru ještě natáhnout, říká Kvitová

- Jan Vojkůvka

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová jede na vítězné vlně! Její vítězství nad Julií Görgesovou ve čtvrtfinále turnaje v Dauhá bylo už jedenácté v řadě. Česká tenistka, která po titulu v Petrohradu zvládla také oba zápasy Fed Cupu navíc doufá, že vítěznou sérii natáhne i v semifinále proti světové jedničce.

„Zkusím to! Je to úžasné,“ usmívala se po čtvrtfinále Kvitová. „Je to mé první semifinále v Dauhá a jsem za něj hrozně ráda. Zkusím svou šňůru ještě prodloužit, ale nebude to snadné,“ upozornila česká hráčka.

Zápas s Julií Görgesovou měla ve svých rukách. V prvním setu získala rozhodující brejk už ve třetím gemu a podobný průběh měla i druhá sada. V ní Kvitová znovu sebrala Görgesové servis ve třetí hře, ale narozdíl od úvodního dějství už tentokrát nemusela svůj brejk potvrzovat. Zdravotně limitovaná Němka duel skrečovala.

„Říkala mi u sítě, že má nějaké problémy s kyčlí, a když jsem ji nutila běhat, tak to cítila,“ uvedla Kvitová po utkání. Ani Češka ale nešla do utkání zrovna čerstvá. Viditelně se na ní podepsalo těžké a dlouhé čtvrteční utkání, ve kterém porazila Elinu Svitolinovou.

„Ten zápas skončil docela pozdě a trvalo mi dlouho, než jsem usnula. Tělo bylo trochu unavené, ale měla jsem štěstí, že jsem zase hrála večerní utkání, takže jsem měla čas se vyspat a připravit se,“ těšilo Kvitovou. „Od začátku jsem diktovala tempo hry, dostávala soupeřku pod tlak. Sice dobře servírovala, ale proti jejímu druhému podání jsem si více vstupovala do kurtu a myslím, že i kvůli tomu zahrála nějaké dvojchyby,“ zhodnotila samotné utkání s Görgesovou.

Semifinále v Dauhá ale bude dalším velkým oříškem. Na Kvitovou čeká dánská světová jednička Caroline Wozniacká, jež v této sezoně prohrála stejně jako Kvitová jen dva zápasy. Ovšem na rozjetou soupeřku česká tenistka umí, porazila ji už celkem osmkrát, z toho v posledních třech duelech.

„Bude to zase jiný příběh. Obě jsme teď v úplně jiné formě. Vyhrála grandslam, takže si musí mnohem víc věřit než tomu bylo v minulých letech. Opět se stala světovou jedničkou a musí hrát opravdu dobře, jinak by Kerberovou neporazila,“ upozornila Kvitová a připomněla výhru Wozniacké nad další silnou hráčkou Angelique Kerberovou v poměru 7:6(4), 1:6, 6:3.

Semifinále mezi Petrou Kvitovou a Caroline Wozniackou se v Dauhá odehraje v sobotu od 17:00. Na postupující do finále čeká už Španělka Garbine Muguruzaová, která postoupila bez boje po odhlášení Simony Halepové.