Halepová kvůli zranění ruší nejbližší program. Jedničkou zůstává Wozniacká

- Jan Vojkůvka

Turnaj v katarském Dauhá mohl být dějištěm dalšího souboje o post světové jedničky. Po odstoupení Simony Halepové kvůli zranění nohy však na očekávanou přetahovanou s Caroline Wozniackou nedojde.

Rumunka Halepová předváděla v Dauhá sebevědomé výkony a ve třech zápasech, do kterých nastoupila, neztratila ani jeden set. Hned dvěma soupeřkám pak dokázala nadělit neoblíbeného kanára. Ani to však nestačí k tomu, aby se bývalá světová jednička vrátila na samotný vrchol žebříčku. Na něm naopak i příští týden zůstane Dánka Caroline Wozniacká, která také postoupila do semifinále.

Proti cestě Halepové zpátky byly její vleklé problémy s nohou, s níž se trápila už během Australian Open a kvůli které se odhlásila z Petrohradu a nehrála ve Fed Cupu. A po vítězném čtvrtfinále ji bolesti přinutily vzdát další účast nejen v Dauhá, ale i v Dubaji příští týden, kde se vůbec nepředstaví.

„Byla jsem sama překvapená, že jsem byla schopná odehrát tři zápasy a vyhrát je,“ řekla Halepová na tiskové konferenci. „Každý den jsem cítila bolest a nebylo snadné se s ní vypořádat. Navíc se to stupňovalo, a tak jsem se rozhodla skončit.“

„Před Indian Wells určitě hrát nebude a před turnajem se rozhodnu, jestli jsem schopná hrát. V tuto chvíli nedokáži k tomu víc říct. Musím pokračovat v léčbě den za dnem a uvidím, jestli se dám před Indian Wells dohromady,“ dodala.

Stejně jako v Dauhá, tak ani v Dubaji Halepová minulou sezonu nehrála a neobhajuje žádné body. O to více ji může mrzet, že nebude konfrontovat světovou jedničku Caroline Wozniackou, jež naopak obhajuje z obou turnajů finále. Ale zatímco v pondělním vydání žebříčku bude Halepová stále druhá, za dva týdny tomu už tak být nemusí. I přesto, že v Dubaji hrát nebude, tak pokud se Wozniacké nepodaří obhájit body, klesne v žebříčku za rumunskou hráčku.