V Dubaji bez ruské hvězdy. Šarapovová dostala divokou kartu, pak se zranila

- Tomáš Macák

Žebříčkovým postavením hrůzu momentálně nebudí, přesto je o tuto tenistku s hvězdnou i temnou minulostí obrovský zájem. Proto muselo pořadatele turnaje v Dubaji velmi mrzet, když jim Maria Šarapovová oznámila, že vinou zranění akci v Perském zálivu vynechává. A není sama, kdo se nakonec do města luxusu nevydá.

Svojí výškou bezmála 190 cm působí mezi většinou tenistek tak trochu jako mrakodrap. Taková budova Burj Khalifa tyčící se nad vším – už tak vysokým – ostatním v Dubaji. A právě do hlavního města Spojených arabských emirátů Maria Šarapovová nedorazí. Pořadatelům, kteří Rusku obdarovali divokou kartou na akci, která se koná příští týden, sdělila, že ji sužuje zranění v oblasti předloktí.

Rodačka z Ňaganě se tak pravděpodobně představí až na březnovém prestižním turnaji v Indian Wells.

Kromě třicetileté pětinásobné grandslamové šampionky nedorazí do Dubaje ani další špičková hráčka – Američanka Madison Keysová. Tu trápí nemoc.

„Mrzí nás, že Maria ani Madison nebudou schopné hrát na našem turnaji. Nicméně stále máme jedno z nejsilnějších startovních polí v WTA kalendáři. Maria se moc omlouvala, že v Dubaji nemůže být a doufá, že se sem vrátí příští rok. Přejeme oběma tenistkám rychlé uzdravení,“ sdělil webu Tennisworld ředitel celého podniku s dotací téměř 735 tisíc amerických dolarů Salah Tahlak.

Když Tahlak mluvil o přislíbené účasti výborných hraček, myslel tím především Simonu Halepovou, Elinu Svitolinovou či Garbine Muguruzaovou. Samozřejmě nebudou chybět ani české tenistky v čele s Karolínou Plíškovou a Petrou Kvitovou.

Šarapovová se na tomto turnaji nemohla představit ani loni, protože v té době si ještě odpykávala trest za užívání zakázané látky meldonium.

Bývalá světová jednička se sice tenisovým fanouškům na Arabském poloostrově v tomto týdnu ukázala, ale bylo to trochu jinde - v katarském Dauhá. Tam ve třech setech nezvládla svůj úvodní zápas proti Monice Niculescuové.