Kvitová si přispala, pak vyřídila Svitolinovou. Měla jsem i trochu štěstí, říká skromně

- Jan Havlovic

Forma jako hrom! Rozjetá Petra Kvitová drží sérii deseti zápasů bez porážky a v Dauhá cílí na další titul. Naposledy složila světovou trojku Elinu Svitolinovou 6:4, 7:5. A jaký byl dle české hráčky hlavní důvod osmifinálové výhry? „Minulou noc jsem se konečně dobře vyspala,“ smála se Kvitová na pozápasové tiskové konferenci.

Nápad kouče Vaňka odcestovat na turnaj v Petrohradu musí brát Kvitová zpětně zlaté rozhodnutí. Právě v na západu Ruska totiž Češka nabrala parádní formu, ze které těžila jak na Fed Cupu v Praze, tak i na probíhajícím turnaji v Dauhá. Výsledkem je šňůra deseti vítězných duelů v řadě.

Řádění dvojnásobné grandslamové šampionky naposledy schytala Ukrajinka Svitolinová, kterou Kvitová porazila ve své kariéře již posedmé. „Věděla jsem, že s ní mám dobrou bilanci. To mi pomohlo, protože jsem věděla, že má hra na ni platí,“ hodnotila česká hráčka vítězný duel na pozápasové tiskové konferenci.

„Měla jsem i trochu štěstí. Oba sety byly o jednom, dvou brejcích,“ dodala Kvitová, která dokázala využít tři z pěti brejkbolových příležitostí.

Za povedeným výkonem hledala především kvalitní spánek. „Minulou noc jsem se konečně dobře vyspala,“ líčila Kvitová. „Hrály jsme až večer, tak jsem si přispala. To mi pomohlo nabrat energii,“ říká bývalá světová dvojka.

V pátek bude Kvitová útočit na vylepšení svého osobního maxima. Nejdál totiž v Dauhá došla právě do čtvrtfinále. V cestě bude české tenistce stát Julia Görgesová, která v Kataru vyřadila Lucii Šafářovou i Barboru Strýcovou. Obě hráčky se navíc střetly před dvěma týdny v Petrohradu. Kvitová tehdy zvítězila ve třech setech 7:5, 4:6, 6:2.

„Tady se bude hrát venku, takže to bude zcela jiný zápas,“ tuší sedmadvacetiletá Češka. „Naše herní styly se hodně podobají, takže to bude určitě zajímavý zápas,“ láká Kvitová fanoušky na páteční bitvu.