VIDEO: Stop, kočka! V Dauhá se znovu objevil čtyřnohý narušitel

- Jan Havlovic

Duel ženského turnaje v katarském Dauhá opět přerušila návštěva jedné z místní koček. Stalo se tak již poněkolikáté, kdy se čtyřnohý narušitel dorazil podívat do místního areálu a ženské tenisové hvězdy. Katarská kočka si vybrala duel světové jedničky Caroline Wozniacké s Němkou Carinou Witthöftovou. „Tohle jsem viděla úplně poprvé,“ smála se Dánka na tiskové konferenci.

Pořadatelé bojují s vysokým počtem koček v areálu již několik let. A jak se zdá, tak se jim tento boj příliš nedaří. Čtyřnohý narušitel se totiž znovu dostal do akce, když na krátkou chvíli přerušil duel druhého kola mezi Caroline Wozniackou a Carinou Witthöftovou z Německa. Zápas už byl víceméně rozhodnutý, neboť Dánka vedla 6:2 a 5:0.

„Nejprve jsem nevěděla, co to je, protože jsem to měla v zákrytu,“ svěřila se Wozniacká na pozápasové tiskové konferenci. „Bylo to opravdu zajímavé. Viděla jsem to úplně poprvé,“ dodala světová jednička.

V předloňském roce navštívila jedna z místních koček duel Roberty Vinciové s Američankou Venus Williamsovou. V tomto střetnutí došlo k přerušení za poměrně důležitého stavu – Italka vedla 6:5 v prvním setu a měla setbol. „Nakonec jsem ten set vyhrála, takže v pohodě,“ smála se italská veteránka ženského okruhu tehdy v pozápasovém rozhovoru.