Jako na antuce! Nadal řádil na golfovém turnaji

- Tomáš Macák

Naposledy se představil na grandslamu v Austrálii proti Marinu Čiličovi. Čtvrtfinálový duel ale musel opustit předčasně a v bolestech. Od té doby neodehrál jediný zápas. Nebo jo? Rafael Nadal vzal o víkendu do rukou sportovní náčiní. Ovšem to golfové! Na turnaji, který se hrál na jeho rodné Mallorce, patřil k nejlepším.

Bolavý kyčelní sval vyřadil v lednu Nadala ze hry na grandslamu v Melbourne. To byl také jediný turnaj, který Španěl v tomto kalendářním roce odehrál. Od té doby dopřává svému tělu zápasové volno, ovšem rozhodně se nijak nefláká. Poslední dny sice netrávil s raketou na kurtech, kde by piloval své tenisové dovednosti, ale vyzkoušel si jiný sport. Takový, ke kterému rovněž potřebujete nástroj do šikovných rukou.

Není žádným tajemstvím, že – stále ještě – světová jednička je vášnivým a velmi dobrým golfistou, což potvrdila v rámci turnaje, jenž se hrál na její rodné půdě. 

Golfovou akci pro amatéry a bývalé profesionální hráče na Mallorce zakončil jednatřicetiletý tenista na pátém místě. Přitom měl našlápnuto k ještě mnohem lepšímu výsledku, protože po prvním dni se nacházel na druhé pozici.

Z greenu už se ale antukový král opět chystá na tenisové dvorce. Návrat je naplánovaný na přespříští týden do mexického Acapulca. Sám Nadal ale nijak nezastírá, že se soustředí především na část sezóny, která se odehraje na jeho oblíbeném oranžovém povrchu. Tu v Evropě odšpuntuje Masters v Monte Carlu.