Dva rychlé obraty a hladký postup. Servis byl slabší, přiznala po nemoci Plíšková

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová jednička a obhájkyně titulu z katarského Dauhá, Karolína Plíšková, vstoupila do štědře dotovaného turnaje v Asii úspěšně. Vyčerpaná po nemoci viděla nedostatky ve své hře, které ale věří, že s každým dalším zápasem dokáže eliminovat.

„Cítím se sebevědomě,“ usmívala se po vítězství nad Alize Cornetovou po setech 6:2, 6:3 česká tenistka. „I když jsem pár dní nemohla kvůli nemoci hrát, tak jsem se na kurtu cítila dobře. Myslím, že to byl dobrý start do turnaje.“

Plíšková nevstoupila do zápasu ideálně a zkraje první sady přišla o servis. S tímto problémem se ale záhy vypořádala a stejný scénář poté opakovala v setu druhém. V obou dějstvích se jí navíc podařilo vyhrát pět gemů v řadě a nebýt horších vstupů do setů, její výkon by byl zcela dominantní. Na druhou stranu teprve před pár dny dobrala antibiotika a o to více je její výkon skvělý.

„Od základní čáry jsem se cítila dobře, jen na servisu jsem byla trochu mimo. Přišlo mi, že jsem neměla dost energie na podání. Bylo trochu větrno, což si myslím, že mi pomohlo, protože jsem na to zvyklá z minulého ročníku,“ hodnotila Plíšková svůj výkon.

Cornetovou porazila za 70 minut hry a musela si vypomoci hned 24 vítěznými údery. „Soupeřka moc nechybovala, musela jsem si to uhrát sama. Takže by to mohlo být lepší, ale se začátkem jsem spokojená,“ uzavřela světová pětka.

V osmifinále čeká na Plíškovou souboj s Američankou Catherine Bellisovou, kterou dokázala přehrát na začátku sezony v Brisbane, kde jí povolila jen dva gemy. „Na ten zápas si pamatuji. Budu muset hrát útočně, protože je to hodně běhavá hráčka. Musím hrát svou hru a servírovat lépe než dnes,“ dodala ve středu česká hráčka.