Plíšková vykročila za obhajobou titulu výhrou nad Cornetovou

- Filip Lefenda

Karolína Plíšková má za sebou úspěšný vstup do turnaje v Dauhá, kde před rokem slavila titul. Češka, jež měla v úvodním kole volný los, přehrála v tom druhém Francouzku Alizé Cornetovou 6:2 a 6:3, a to navzdory špatným vstupům do obou setů.

Výsledek, který na první pohled vypadá jednoznačně, se nerodil snadno. Česka ztratila hned v úvodním gemu svůj servis, a to dokonce čistou hrou. Cornetová vzápětí brejk bez potíží potvrdila a nad Plíškovou, která minulý týden prodělala onemocnění, se v tu chvíli vznášely otazníky.

Češka je ale bleskově rozmetala. Dvěma čistými hrami srovnala krok, aby následně ovládla i další čtyři gemy. Úvodní set brala favoritka poměrem 6:2.

Podobná situace se opakovala také v další sadě. Francouzka získala opět rychlý skalp na příjmu a vedla znovu 2:0. Náskok dvou her si uhájila do stavu 3:1, poté již převzala kormidlo opět Plíšková, která další sérií vyhraných gemů – tentokrát pěti – opět otočila výsledek ve svůj prospěch.

Česká hráčka, která v Kataru obhajuje loňskou trofej, tak postoupila o osmifinále. V něm si zahraje s talentovanou Američankou CiCi Bellisovou, které v jediném dosud hraném vzájemném měření sil povolila před měsícem v Brisbane pouhé dva gemy.

Qatar Total Open 2018, Dauhá (ženy, QAT, 3 198 000 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (5.) – Alizé Cornetová (FRA, 39.) 6:2, 6:3