Rychlá práce! Berdych zničil Troického a zahraje si v Rotterdamu o semifinále

- Filip Lefenda

Výborné utkání má za sebou v oblíbeném Rotterdamu Tomáš Berdych. Český hráč nedal ve středu nejmenší šanci Viktoru Troickému, kterému bez ztráty podání povolil jen tři uhrané gemy. Proti srbskému soupeři uspěla turnajová šestka už posedmé v řadě, tentokrát favorit potřeboval na vítězství pouhých 62 minut.

Berdych se ve druhé hře zmocnil hned prvního podání soupeře, o čtyři gemy později pak využil další možnost a vedl neohroženě už 5:1. Troicki dal o sobě na returnu výrazněji vědět jen v poslední hře, svůj jediný brejkbol v utkání ale neproměnil, a tak o pár okamžiků později ztratil první sadu poměrem 1:6.

Ani ve druhém setu se obraz hry příliš nezměnil. Čech dokázal naopak ještě více těžit ze svého podání, po němž ztratil za celé dějství jen tři míče, a došel si pro zasloužené vítězství. Srb držel krok jen čtyři hry, následující kvarteto gemů už přepustil nasazené šestce.

Tomáš Berdych tak suverénním výkonem potvrdil, že se mu v Rotterdamu daří. Halový podnik v přístavním městě před čtyřmi roky vyhrál, o rok později byl rovněž ve finále. Semifinále z posledního ročníku bude obhajovat v pátek, kdy se postaví pro změnu loňskému finalistovi a aktuální světové sedmičce Davidu Goffinovi.

ABN Amro World Tennis Tournament, Rotterdam (muži, NED, 1 862 925 EUR, hala)
Osmifinále dvouhry
TOMÁŠ BERDYCH (17.) – Viktor Troicki (SRB, 67.) 6:1, 6:2