Slabé údery a těžká porážka. Návrat Sereny poznamenala nerozehranost

- Jan Vojkůvka

Serena Williamsová se konečně dočkala. Po více než roce bez soutěžního tenisu se vrátila na kurt. Její comeback během čtyřhry Fed Cupu ale odhalil, proč se sama americká hráčka nechtěla hnát do dvouher a proč zůstává zdrženlivá ohledně svých cílů v této sezoně.

Zdravotní problémy, kterými si prošla Williamsová po porodu, se negativně podepsaly na její přípravě a šestatřicetiletá tenistka stále nedokázala dohnat manko, které nabrala. Pomalý pohyb na dvorci a slabší údery ve spojení s horší volbou pozic jsou jen některé z nedostatků, kterými hra legendární Američanky trpí.

V závěrečné čtyřhře se Serena, už za rozhodnutého stavu, představila po boku své sestry Venus. Dvojice, která společně vyhrála 22 deblových titulů, ale schytala těžkou porážku 2:6, 3:6 od nizozemského páru Lesley Kerkhoveové a Demi Schuursové, které spolu hrály poprvé v kariéře.

„Být zpátky na kurtu je skvělý pocit,“ nenechala se Williamsová na tiskové konferenci horším výkonem ovlivnit. „Kvůli tomu jsem trénovala a je úžasné, že tu mohu být. Popravdě se i cítím mnohem lépe, než jsem si myslela, že se budu cítit.“

„Mám pocit, že jsem na správné cestě. Nečekala sem, že bych mohla mít nějakou velkou sílu na podání. Ale je to pouze začátek a věřím, že jsem vykročila pravou nohou,“ usmívala se Williamsová.

Bývalé světové jedničce se teprve v září narodila dcera Alexis Olympia a od prosince začaly na veřejnost prosakovat informace od ní i jejího týmu, že porod neproběhl zrovna hladce. Williamsová si prošla zdravotními komplikacemi, které pozdržely její návrat k tréninku a s tímto mankem se vypořádává dodnes.

Ačkoliv ale její výkon ve čtyřhře byl jen stínem Sereny Williamsové před porodem, faktem zůstává, že se Williamsová vrací do hry necelého půl roku po příchodu její dcerky na svět. Je před ní tak ještě pořádný kus cesty, než bude přípomínat onu neporazitelnou Serenu z let minulých.