Vstříc obhajobě! Kvitová se znovu představí v Birminghamu

- Jan Havlovic

Petra Kvitová pomalu odkrývá svůj turnajový plán na příští měsíce. Dvojnásobná grandslamová vítězka oznámila, že se v rámci přípravy na Wimbledon představí znovu na turnaji v britském Birminghamu. Tedy na turnaji, na kterém v loňském roce vybojovala svůj jubilejní dvacátý titul v kariéře! „Moc se tam těším,“ říká Kvitová.

Byl to tehdy pro Petru Kvitovou velmi emotivní moment. Sedmadvacetiletá tenistka vybojovala právě v Birminghamu svůj první titul po návratu na tenisové dvorce. Při cestě turnajem tehdy vyřadila Terezu Smitkovou či Lucii Šafářovou. Impozantní jízdou zakončila ve finále, když dokázala otočit duel s Australankou Bartyovou.

„Ten týden v Birminghamu byl pro mě opravdu speciální a jsem nadšená, že se na tomto turnaji znovu představím,“ citují Kvitovou oficiální stránky podniku Birmingham Classic.

Pro Kvitovou by měl být tento turnaj generálkou na Wimbledon, který ve své kariéře dokázala již dvakrát vyhrát. „Travnaté turnaje miluji, a tak se do Birminghamu moc těším,“ dodává česká tenistka.

Bývalá světová dvojka se představí na tomto turnaji počtvrté v kariéře. Při své premiérové účasti v roce 2008 vypadla hned v prvním kole, o osm let později došla do osmifinále.