Rumunsko v problémech. Halepová kvůli zranění vynechá Fed Cup

- Jan Vojkůvka

Rumunský fedcupový tým chtce v letošní sezoně útočit na postup do nejvyšší Světové skupiny, ale už přechod přes první kolo se může zdát jako komplikace. Týmu totiž bude v Kluži proti Kanadě chybět druhá hráčka světa Simona Halepová.

Rumunky, které doma přivítají Kanaďanky od 10. do 11. února, se budou muset spoléhat na služby Sorany Cirsteaové a Iriny Beguové, ze kterých bude muset kapitán Florin Segarceanu vybrat novou týmovou jedničku.

Týmu totiž bude scházet Simona Halepová, která se nadále potýká se zraněním kotníku, které si přivodila během prvního kola Australian Open proti Destanee Avaiové. Ač na prvním grandslamu sezony prošla nakonec až do finále, kde prohrála s Caroline Wozniackou a přišla tím o post světové jedničky, její kotník rozhodně nebyl v pořádku. Místo ní byla na Fed Cup nominována Ana Bogdanová.

Kvůli zranění vynechala už minulý týden turnaj v Petrohradu a v ohrožení je i další velký podnik, který se bude za týden hrát v katarském Dauhá, kde by mohla Halepová zabojovat opět o post jedničky. Otázkou však zůstává, co jí dovolí její tělo. Rumunku čekají další vyšetření v průběhu týdne.

Rumunsko bude i při absenci Halepové, jež bude fandit svým spoluhráčkám z lavičky, výrazným favoritem zápasu. Kanada přijede do Kluže bez Genie Bouchardové a týmovou jedničkou by měla být 138. hráčka svěa Carol Zhaová. Dvojkou pak stále ještě sedmnáctiletá Bianca Andreescuová, jedna z nejtalentovanějších dívek narozených v roce 2000.