Koleno drží! Chci se vrátit opět do vrcholné formy, hlásí Wawrinka ze Sofie

- Jan Havlovic

Zdá se, že Stan Wawrinka je již stoprocentně připravený na návrat do turnajového kolotoče. Bývalá světová dvojka doléčila bolavé koleno a v tomto týdnu se představí premiérově na turnaji v bulharské Sofii. „Cítím se o hodně lépe. Pomalu se vracím do vrcholné formy,“ těší Švýcara.

Návrat Stana Wawrinky po půlroční pauze způsobené zraněním kolene proběhl již na Australian Open. Nicméně se ukázalo, že se vítěz tří grandslamových titulů unáhlil. Přes první kolo se Švýcar v Melbourne ještě dostal, ale ve druhém kole už se bolest projevila naplno, a tak pro Wawrinku turnaj skončil.

Rozhodnutí zúčastnit se úvodního grandslamu sezony však dvaatřicetiletý švýcarský tenista nelituje. „Věděl jsem, že jsem nebyl připravený hrát svůj nejlepší tenis, ale alespoň jsem otestoval koleno. Viděl jsem, jak reaguje,“ vysvětluje.

Poslední dva týdny Wawrinka ladil formu doma ve Švýcarsku. Nyní je již plně připraven na návrat do turnajového kolotoče. „Cítím se o hodně lépe. Pomalu se vracím do vrcholné formy,“ lebedí si. „Jsem za ten pokrok nesmírně rád,“ pokračuje bývalá světová trojka v rozhovoru pro oficiální stránky ATP.

Nyní se Wawrinka představí premiérově na turnaji v bulharské Sofii, kde zaujme po odhlášení Grigora Dimitrova pozici nasazené jedničky. „Půl roku jsem nehrál a v Austrálii jsem absolvoval pouhé dva zápasy. Nebude to jednoduché,“ tuší aktuální světová patnáctka.

Wawrinka má v prvním kole volný los, a tak bude mít příležitost si projít památky v hlavním bulharském městě. „Nikdy jsem v Bulharsku předtím nebyl,“ prozradil Švýcar. „Slyšel jsem o této zemi od Grigora Dimitrova spoustu zajímavých věcí,“ pokračuje.

A jaké má vítěz tří grandslamových titulů cíle pro příští týdny? „Mým cílem je se vrátit opět do vrcholné formy jak po tenisové stránce, tak i po té psychické,“ dodává Wawrinka závěrem.