Finále jsem nečekala, těší Kvitovou. Poslední překážkou je obhájkyně titulu

- Jan Vojkůvka

Petra Kvitová se na turnaji v Petrohradu nachází ve výborné formě, což prokázala především v semifinále, kdy se jí podařilo porazit v životní formě hrající Němku Julii Görgesovou. Díky tomu se dostala poprvé od loňského června do finále, ve kterém bude usilovat o 21. titul kariéry.

Výkony Petry Kvitové v Petrohradu rostou zápas od zápasu. V prvním kole a ve čtvrtfinále sice dokázala svým soupeřkám nadělit kanára, vrcholné představení ovšem předvedla v dramatické semifinálové bitvě s Němkou Görgesovou, kterou dokázala porazit 7:5, 4:6, 6:2 a přerušit tak její šňůru 12 výher v hale za sebou.

„Snažila jsem se hrát agresivně a diktovat tempo od úvodní výměny,“ podotkla česká tenistka po dvouhodinovém boji. „Je to skvělý pocit. Nečekala jsem, že bych se na tomto turnaji dostala do finále,“ potěšilo Kvitovou.

Pro českou hráčku se bude jednat v pořadí už o 28. finále na okruhu WTA. Ve 20 dokázala na konci pozvednout trofej pro vítězku, sedmkrát odešla poražená. Když naposledy byla ve finále, psal se červen 2017 a Kvitová se vracela po vážném zranění levé ruky na okruh. A na trávě v Birminghamu dokázala zvítězit.

Ve finále v Petrohradu bude soupeřkou české tenistky obhájkyně loňského titulu, která až v Rusku nachází svou ztracenou formu. Kristina Mladenovicová prohrála 15 zápasů v řadě, a až tento týden se jí podařilo konečně pocítit opět radost z vítězství. A rovnou prošla turnajem až do finále, když při cestě za úspěchem vyřadila i Kateřinu Siniakovou.

Na Mladenovicovou navíc Kvitová umí, dokázala ji už čtyřikrát z pěti vzájemných střetnutí porazit.

Může Mladenovicová, která opět získává ztracené sebevědomí, zastavit rozjetou Češku? Na to odpoví až samotné finále, které je naplánováno ve 14:30.