Chci být na antuce zase nejlepší, hlásí Nadal. Na kurty se vrátí koncem února

- Jan Havlovic

Zranění se hojí dobře, budu brzy zpátky! Rafael Nadal potěšil na akci od Sabadell Bank v Alicante své příznivce dobrými zprávami. Světová jednička si na nedávném Australian Open poranila ohýbač kyčle. Rekonvalescence ale probíhá nadmíru dobře, a tak Španěl doufá, že se v závěru tohoto měsíce představí na turnaji v Acapulcu. „Chci se tam dobře připravit na velké turnaje v USA," říká šestnáctinásobný grandslamový šampion.

V Melbourne měl Nadal slušně našlápnuto a leckterý tenisový fanoušek už španělského tenistu viděl ve finále. Slušně rozjetý turnaj však světové jedničce pokazilo zranění ohybače kyčle, což je pro tenisty netradiční zranění. Konec tak přišel už ve čtvrtfinále. „Byla škoda, hrál jsem dobrý tenis,“ ohlíží se Nadal.

Nyní se šestnáctinásobný grandslamový šampion soustředí na to, aby byl co nejdříve fit. Rekonvalescence probíhá dle slov světové jedničky dle představ. „Je to lepší a lepší,“ řekl Nadal v Alicante na akci pořadané bankou Sabadell.

Svůj návrat na tenisové dvorce plánuje Nadal koncem února turnaji v mexickém Acapulcu. „Chtěl bych tam předvést dobré výkony, abych se dobře připravil na americké turnaje,“ vyhlíží Nadal prestižní březnové podniky v Indian Wells a Miami.

Nejdůležitější část sezony přichází pro Nadala až v dubnu. To totiž přijdou na řadu antukové turnaje. „Chci být i letos na antuce znovu nejlepší,“ vyhlašuje Nadal útok na další trofeje. Cíl je tak jasný – jedenáctý titul z francouzského Roland Garros!

Nadal také na konferenci v Alicante ocenil výkony svého velkého rivala a kamaráda Rogera Federera, který získal jubilejní dvacátý grandslamový titul. „Opravdu ho obdivuji,“ řekl závěrem Nadal.