Až po uši v bahně. Williamsová si vyzkoušela náročný závod

- Tomáš Macák

Odchod na mateřskou byl po loňském vyhraném Australian Open vskutku velkolepý. Na tenisových dvorcích od té doby nebyla kromě jediné výjimky v podobě exhibice v Abu Zabí k vidění. Serena Williamsová ale rozhodně nezahálí. A to nejen v péči o dcerku Alexis Olympii. Jakožto velmi dobře silově vybavená tenistka si vyzkoušela náročný závod Spartan Race, který dokáže naprosto vyčerpat i více než zdatného muže.

Ze začátku se snažíte běžet, ale pak už se „vyšťaveni“ spíše jen potácíte a jste rádi, že se přes nespočet překážek dokážete kompletně zašpinění a promočení dostat do cíle. Necelých pět kilometrů dlouhá trať vás tak logicky vyzkouší po fyzické stránce, ale možná ještě více po té psychické.

Mezi hromadou odvážlivců se na jednom takovém závodu, který se jmenuje Spartan Race, před pár dny objevila také držitelka třiadvaceti grandslamových titulů Serena Williamsová. Na tenisových dvorcích neodehrála zápas v rámci WTA Tour více než rok. Není se čemu divit. Teprve začátkem září porodila dceru, nicméně o špatné kondici podle záběrů a fotek momentálně asi nemůže být řeč. A dobrá forma teď bude potřeba.

 

Spartans support Spartans.

Příspěvek sdílený Alexis Ohanian Sr.? (@alexisohanian),Led 30, 2018 v 3:57 PST

Z měkkého a špinavého bahna se totiž zanedlouho vrátí tam, kde je jí to přece jen mnohem více vlastní - na pevné kurty, kde si opět zahraje sport označovaný jako bílý. A bude to „ostrý“ comeback se vším všudy. Po boku své o rok starší sestry Venus a CoCo Vandewegheové bude bojovat za Spojené státy americké o obhajobu fedcupového titulu. V devadesátitisícovém městečku Asheville, které leží v Severní Karolíně, Američanky v rámci prvního kola týmové soutěže vyzvou přístí víkend Nizozemky.