Bartoliová definitivně zpátky. Zahraje si po boku hvězd na exhibici v New Yorku

- Petr Sumbal

Návrat šampionky má zase o něco jasnější obrysy. Marion Bartoliová, bývalá wimbledonská vítězka, oznámila, že se na kurty vrátí při jedinečné tenisové exhibici s názvem Tie Break Tens. Ta se uskuteční 5. března v newyorské Madison Square Garden. Nebudou chybět ani další hvězdy ženského tenisu.

Bartoliová začala o svém návratu k profesionální kariéře uvažovat v loňském roce, kdy dokázala překonat těžké zdravotní problémy. V prosinci těsně před Vánoci pak opravdu očekávanou zprávu vyhlásila do světa: „Něco vám potřebuji říct – příští rok se vrací zpět na profesionální okruh.“

Prvním soutěžním kláním francouzské tenistky by měl být březnový turnaj Miami Open, ještě předtím se ale Bartoliová představí na hvězdné exhibici v New Yorku. Do tamější Madison Square Garden se sjedou i další velká jména ženského tenisu. Chybět by neměly sestry Williamsovy – Serena se bude vracet po mateřské pauze. Účast přislíbila také světová trojka Elina Svitolinová.

„Jsem ráda, že můžu oznámit svůj první zápas od odchodu do penze,“ napsala bývalá světová sedmička Bartoliová na svůj profil na twitteru. „První ročník Tie Break Tens v Madison Square Garden, 5. března 2018. Sereno, Venus, Elino, uvidíme se tam.“

Exhibice Tie Break Tens se hraje pouze na jeden set do deseti bodů,  ženy si tento systém vyzkouší poprvé. Muži už se v minulosti v podobném duchu utkali. Naposledy letos, těsně před Australian Open, dokázal ve velké konkurenci obstát Tomáš Berdych a celkově zvítězit.