ATP

Tomic otevřeně: Byl jsem pouze stroj, neměl jsem žádné dětství

- Jan Havlovic

Kontroverzní Bernard Tomic nepřestává udivovat tenisovou veřejnost svými výroky. Pětadvacetiletý Australan si nyní do médií postěžoval, že většinu svého dětství věnoval tenisu. „Byl jsem mašina trénující se svým otcem,“ vzpomíná na své tenisové začátky.

Býval to velký talent světového tenisu. Nyní je to pouze průměrný hráč pohybující se ve druhé světové stovce. Tomic v posledních měsících neudivuje svým tenisovým umem, nýbrž kontroverzními výroky v mediích. Nyní si australský hráč opět pustil pusu na špacír.

„Byl jsem mašina trénující se svým otcem... Neměl jsem žádné dětství,“ cituje Tomica deník Sydney Horning Herald. „Od osmi let jsem znal pouze tenis, nic jiného,“ pokračuje v otevřené zpovědi.

Zároveň Tomic připustil, že by byl rád, pokud by ho veřejnost brala jako slušného člověka. „Když mě ale poznáte lépe, jsem dobrý člověk. Nejsem tím, za koho mě lidé mají,“ obhajuje se.

Proti Tomicovi však hovoří činy – pletky s policií a zatčení v Miami. „Lituji těchto věcí. Chtěl bych ukázat lidem lepší stránku své osobnosti,“ věří pětadvacetiletý Australan ve zlepšení svého chování.

Cesta Bernarda Tomice na nedávném Australian Open skončila ve finále kvalifikace hořkou třísetovou porážkou s Italem Sonegem. Frustrovaný Australan se poté rozvášnil mezi novináři. „Jen počítám peníze, to je všechno, co dělám. Počítám své miliony,“ reagoval Tomic arogantně na dotaz jednoho z novinářů. (více ZDE) 

„Začal jsem těchto slov litovat hned o dvě minuty později,“ tvrdí aktuálně 168. Hráč světového žebříčku.

Těžko říci, zdali se tento tenisový bouřlivák někdy poučí a bude z něj lepší člověk...