Připravená na restart! Azarenková si najala (staro)nového kouče a chystá návrat

- Jan Havlovic

Vypadá to, že je Viktoria Azarenková konečně připravená na návrat na tenisové dvorce! Běloruská tenistka vyhrála před necelými dvěma týdny soudní spor o opatrovnictví svého syna Lea a směle se připravuje na restart kariéry. Nyní si najala i nového kouče! Američana Michaela Joyceho nahradí zkušený Bělorus Sláva Konikov, který Azarenkovou trénoval mezi lety 1998 a 2002.

Výhra v soudním sporu byla pro Azarenkovou pořádným impulsem! (více ZDE) Od té doby osmadvacetiletá tenistka září na sociálních sítích a aktivně přidává fotografie se svým milovaným synem Leem. Na jedné z nich vyráží se svým prvorozeným synem na výlet na kole. „Pro Lea výlet, pro mě trénink,“ napsala Azarenková do popisku.

Běloruska překonala těžké měsíce, při kterých nemohla kvůli soudní při opustit Kalifornii. Z toho důvodu přišla také o podstatnou část loňské sezony a kus té letošní. Nyní je už vše vyřešené a Azarenková se může směle připravovat na návrat na kurty!

Bývalá světová jednička si také najala nového kouče – Běloruse Slávu Konikova, který na této pozici nahrazuje Američana Michaela Joyceho, se kterým Azarenková ukončila spolupráci na konci listopadu loňského roku. Konikov už běloruskou tenistku v minulosti trénoval – mezi lety 1998-2002. 

„Tenhle člověk mi dal ty nejlepší základy do života v době, když jsem byla ještě dítě. Jsem moc vděčná, že ho mám ve svém životě," napsala před třemi lety Azarenková na svůj instagramový profil. Nyní se tato spolupráce po bezmála šestnácti letech obnoví!

Běloruský tenisový trenér strávil posledních třináct let v Sacramentu, kde trénoval mužský tenisový tým na místní univerzitě. „Sláva bude vždy součástí naší organizace. Přejeme mu do budoucnost jen to nejlepší,“ napsal ředitel sportovního sektoru univerzity v Sacramentu Mark Orr.

Návratu dvojnásobné grandslamové vítězky tak nic nebrání. Azarenková by se měla představit na blížícím se turnaji v Kataru v polovině února, od pořadatelů totiž obdržela divokou kartu.