Hrdost a slzy štěstí! Štěpánka dojal triumf mladého Kordy

- Jan Havlovic

Tenisová tradice rodu Kordů pokračuje! Stará se o to mladý Sebastian Korda, který ovládl juniorku na Australian Open. Teprve sedmnáctiletého juniora pojí velmi přátelský vztah s Radkem Štěpánkem. Bývalý vynikající tenista si pro svého „bratra“ připravil dojemný vzkaz. „Dnes jsem měl poprvé v životě slzy v očích při sledování tenisu,“ přiznal Štěpánek na svém oficiálním facebookovém účtu. „Jsem na tebe hrdý," dodal.

Při pohledu na slavícího Sebastiana Kordu jistě nezůstalo jedno oko suché. I v případě Radka Štěpánka, který v minulosti právě se synem Petra Kordy strávil hodně času, neboť vítěz Australian Open z roku 1998 byl dlouhá léta jeho trenérem. Tenisový hecíř nazval malého Sebastiana svým „bratrem“. Nejedná se o krevní pouto, nýbrž pouto přátelské.

Není divu, že triumf teprve sedmnáctiletého Sebastiana dojal i samotného Štěpánka. „Dnes jsem měl poprvé v životě slzy v očích při sledování tenisu,“ napsala bývalá světová osmička v dojemném příspěvku na svém oficiálním facebookovém profillu.

Štěpánek připojil k příspěvku také dvanáct let starou fotografii, na které na US Open masíruje tehdy pětiletého Sebastiana, který dorazil do New Yorku společně se svým otcem. „Tam jeho srdce začalo bít pro tenis,“ vzpomíná současný kouč Novaka Djokoviče.

„Dobrá práce, sportovníku. Jsem na tebe hrdý!“ dodal závěrem Štěpánek.