Nadalovo zranění je neobvyklé. Vyřídil ho už Schwartzman

- Jakub Slunečko

Rafael Nadal by měl kvůli zranění, které ho vyřadilo z Australian Open, chybět zhruba tři týdny. Doktoři byli překvapení, když zjistili, že si španělská světová jednička poranila ohybač kyčle, což je pro tenisty netradiční zranění. Nadal ale naštěstí čtvrtfinálové klání proti Čiličovi ukončil včas, takže se vyhl vážnějším následkům.

Španěl skrečoval zápas čtvrtfinále Australian Open v rozhodujícím pátém setu za stavu 0:2. Nadalův osobní doktor Angel Ruiz Cotorro po vyšetření na magnetické rezonanci řekl, že světová jednička teď potřebuje dva až tři týdny odpočinku. Nadal by se tak měl do zápasového rytmu vrátit na turnaj v Acapulcu (26. února).

„Ohybač kyčle se zanítil, ale naštěstí nebyla vážně poškozená šlacha nebo samotný sval. Pro tenistu je to celkem neobvyklé zranění,“ řekl Cotorro. „Zápas proti Schwartzmanovi ve vysoké teplotě byl pro Rafu dost náročný a už tam se nejspíš objevil zárodek zranění,“ připomněl lékař bitvu s bojovným a běhavým Argentincem.

Zranění se pak naplno projevilo v pětisetovém zápase proti Marinu Čiličovi. Frustrovaný Nadal musel v rozhodující sadě Chorvatovi vzdát a stěžoval si pak, že ho tělo opět zradilo. Kvůli zranění kolene už před tím nemohl absolvovat ideální přípravu a zmeškal první turnaje sezony.

Nadal ani přes třítýdenní pauzu nepřijde o post světové jedničky, nejspíš si ale bude muset dávat na zdraví pořádný pozor.