Sandgren poslechl Serenu. Po vlně kritiky se omluvil

- Jiří Vachtl

Tennys Sandgren se v těchto dnech musí cítit jako na houpačce. Po úspěchu na Australian Open, totiž novináři odhalili Američanovy dřívější tweety, ve kterých sympatizuje s krajní pravicí a kritizuje homosexuály. Média, fanoušci i krajanka Serena Williamsová ho vyzývali k omluvě. A Sandgren ve čtvrtek jejich žádostem vyhověl.

Před pár dny neznámý Američan se po skalpech Wawrinky a Thiema senzačně probil až do čtvrtfinále Australian Open. Nadšené reakce však brzy opadly. Novináři totiž objevili Sandgrenovy dřívější tweety, ve kterých sympatizoval s krajní pravicí a kritizoval homosexuály. Z amerického hrdiny se tak rázem stal psanec.

Do svého krajana se pustila i Serena Williamsová. „Nechci ani nepotřebuju tvou omluvu. Ale jsou tady lidé, kteří by si jí zasloužili. Nemohu se podívat na svou dceru a říct jí, že jsem jen tak seděla a byla zticha. Díky mně bude vědět, jak se za sebe a za ostatní postavit,“ vzkázala Sandgrenovi přes Twitter ve velice emotivním príspěvku.

A Sandgren svoji slavnější spoluobčanku poslechl. Na svůj poctivě „promazaný“ Twitter, ze kterého postupně všechny kontroverzní výroky zmizely, umístil krátký vzkaz.

„Použil jsem ostrá slova, abych popsal špatnou zkušenost,“ začal Sandgren svoji omluvu na Twitteru. „To ovšem nevypovídá o tom, jak vnímám lidi v této komunitě,“ komentoval svůj kontroverzní výrok na adresu homosexuálů. „Kdokoliv, koho jsem se svým vyjádřením dotknul, prosím, přijměte mou omluvu,“ vzkázal.