Dopovala? Cornetová se vyhýbala kontrolám, zatím přijde jen o Fed Cup

- Petr Sumbal

Francouzská tenistka Alize Cornetová má velký problém. Poté co v průběhu minulého roku zmeškala tři mimosoutěžní dopingové zkoušky, ji začala vyšetřovat mezinárodní tenisová federace ITF. Cornetová se zatím může účastnit turnajů dál, přijde však o Fed Cup. „měla jsem své důvody, ITF je nechtěla slyšet,“ hájí se Francouzka.

Cornetová se ze zatím neznámých vyhnula třem mimoturnajovým dopingovým kontrolám v průběhu minulé sezony. Osmadvacetiletá tenistka se měla provinit proti článku 2.4 antidopingového řádu, který se zabývá zmeškáním dopingových zkoušek a neposkytnutím údajů o místě pobytu.

Hráčka se v prohlášení na svém twitterovém účtu brání: „V říjnu jsem od antidopingové agentury ITF dostala třetí upozornění, že mě nezastihli. Což znamená, že jsem z dvaceti kontrol v roce 2017, které byly samozřejmě všechny negativní, tři zmeškala.“

Cornetová navíc uvádí, že její důvody, kvůli kterým testy neabsolvovala, tenisová federace ignoruje. „Měla jsem k tomu své důvody, ITF je ale nechtěla slyšet. Můj případ bude projednáván v březnu, kdy se rozhodne, co bude s mou letošní sezónou dál,“ doplnila ještě aktuálně 42. hráčka světa, která na nynějším Australian Open skončila ve třetím kole.

Zatímco turnajů pod záštitou WTA se může Cornetová dál účastnit, únorové první kolo Fed Cupu proti Belgii bude muset vynechat. „Než se vše vyřeší, budu normálně dál hrát turnaje, ovšem nebudu moci reprezentovat svou zemi ve Fed Cupu kvůli pravidlům ITF.“