Pořád mě ta prohra děsí, přiznala Wozniacká. V Melbourne bude mít šanci na reparát

- Jan Vojkůvka

Doposud nejlepším výsledkem Caroline Wozniacké na Australian Open je semifinále z roku 2011. Stejného výsledku dosáhla i letos a světová dvojka věří, že se jí podaří napravit své sedm let staré zaváhání.

„Je to jeden z těch zápasů, které stále bolí,“ přiznala na tiskové konferenci po třísetové výhře nad Carlou Suarezovou-Navarrovou. Dánská tenistka v úterý po více než dvou hodinách zdolala Španělku 6:0, 6:7(3), 6:2 a podruhé v kariéře prošla mezi nejlepší čtyři v Melbourne Parku.

Její vzpomínky na sedm let starý úspěch ale rozhodně nepatří k těm nejlepším. „Měla jsem proti Li Na nějaké mečboly. A prohrála sem. Dodnes mě to straší. Takže doufám, že tentokrát bude pro mě výsledek trochu jiný,“ vyjádřila přání Wozniacká.

„Pamatuji si, že jsem servírovala za stavu 5:4 ve druhém setu. Ale servírovala jsem proti sluníčku. Bylo to složité a možná, kdybych servírovala na opačné straně, tak to dopadlo jinak,“ přemítala Dánka. „Moc zápasů si nepamatuji, ale tenhle velmi dobře,“ dodala.

Bývalá světová jednička, které ve sbírce schází grandslamový titul, v semifinále Australian Open 2011 s Číňankou Li Na prohrála nakonec 6:3, 5:7, 3:6.

Šanci na reparát dostane už ve čtvrtek v souboji proti Belgičance Elise Mertensové, která hraje svůj životní grandslam. A tak ani tentokrát na Wozniackou nečeká zrovna snadná práce.