Serena zpátky na scéně! První soutěžní zápas odehraje v únoru

- Jakub Slunečko

Americký fecupový tým oznámil, že při cestě za obhajobou titulu ho posílí i Serena Williamsová. Ta by měla nastoupit do prvního kola proti Nizozemsku, které Spojené státy odehrají o víkendu 10.–11. února. Vítězka 23 grandslamů tak nastoupí do prvního soutěžního zápasu po víc než roce, který zaplnila těhotenstvím a porodem dcery. V týmu USA ji navíc doplní i její sestra Venus Williamsová a hvězdný výběr pak uzavírá Coco Vandewegheová.

Pro Američanky se jedná skutečně o exkluzivní složení. Sestry Williamsovy spolu naposledy hrály Fed Cup v roce 2015. Celkem se v americkém výběru sešly osmkrát a Spojené státy žádné z těchto klání neprohrály. Serena Williamsová se ve Fed Cupu navíc pyšní bilancí 16:1 na zápasy. 

Kapitánka týmu Kathy Rinaldiová, která loni dovedla Američanky k titulu, tak bude mít nejsilnější sestavu. Se Serenou totiž přijala pozvánku nejenom její sestra a světová pětka Venus Williamsová, ale také loňská hrdinka Coco Vandewegheová. Ta se zasloužila o titul z roku 2017 největší měrou, když vyhrála všech svých osm zápasů.

Sestry Williamsovy spolu ve Fed Cupu hrály poprvé v roce 2003 a na tento zápas nepěkně vzpomínají Češky, které tehdy Američankám čelily. Tým USA vyhrál 5:0 a sestry Williamsovy zajistily všechny body – v singlu porazily Dáju Bedáňovou, Ivetu Benešovou a Kláru Koukalovou, ve čtyřhře pak opět Dáju Bedáňovou s Evrou Birnerovou. 

Teď budou mít podobně těžkou úlohu hráčky Nizozemska, které budou týmu USA čelit. V žebříčku nejvýše postavenou nizozemskou tenistkou je Kiki Bertensová (32. hráčka světa), žádné další krajanky už ale v první světové stovce nemá. Američanky tak budou v domácím prostředí jasnými favoritkami. Příští týden navíc ohlásí čtvrté jméno na soupisku, kterou může doplnit třeba jedna z finalistek US Open – Sloane Stephensová nebo Madison Keysová.