Murrayho nekonečné čekání. Vzdal bych se postu jedničky, abych byl zpět na kurtu, napsal Brit

- Jan Havlovic

Trpké čekání na návrat na tenisové kurty prožívá Andy Murray. Když už to vypadalo, že se opět zapojí do turnajového koloběhu, ozvala se pravé kyčel. Britský tenista využil volných chvil a na Twitteru odpovídal fanouškům na jejich dotazy. „Vzdal bych se pozice světové jedničky, jen abych mohl být znovu na kurtu,“ odpověděl upřímně vítěz tří grandslamů.

Murray má za sebou náročný přesun z Austrálii do své rodné vlasti. Britský tenista měl problémy s časovým posunem, a tak se zabavil na Twitteru. „Nemá na mě někdo nějaké otázky?“ napsal na svůj oficiální účet. A jeho fanoušci se chytli příležitosti a napsali stovky dotazů. Příležitosti využil také Boris Becker. 

Jeden z nich se týkal rekonvalescence aktuální světové devatenáctky, kterou stále trápí problémy s pravou kyčlí. „Jde to velmi dobře. O hodně lépe, než jsem očekával,“ potěšil Murray své příznivce dobrou zprávou.

Při následných odpovědích bylo na britské jedničce vidět, že by místo psaní na Twitteru raději zápolil na právě probíhajícím Australian Open. „Klidně bych se vzdal pozice světové jedničky, jen abych mohl znovu být zpět na kurtu a hrát,“ odpověděl na dotaz jednoho z fanoušků.

Dvojnásobný wimbledonský vítěz má nyní čas sledovat úvodní grandslam sezony alespoň v televizi. „Sleduješ přenosy s komentářem, nebo bez něj?“ otázal se jeden z Murrayho příznivců. „Záleží na tom, kdo komentuje,“ odpověděl lišácky. 

Poté padl také dotaz, zdali by Murray chtěl po ukončení kariéry zkusit práci tenisové experta v televizi. „Tím si nejsem jistý. Musel bych to nejprve vyzkoušet.“

Britský tenista odpověděl ještě na další dotazy, ale poté už musel řešit rodičovské povinnosti. „Děti jsou již vzhůru. Děkuji všem za otázky,“ rozloučila se světová devatenáctka.