VIDEO: Až napočtvrté! Supertalent drtil soupeře, na banán si však dlouho nepřišel

- Radek Štohl

Denis Shapovalov se v úvodní týden Australian Open postaral o komickou vložku. Teprve osmnáctiletý tenista sice v prvním kole australského grandslamu válcoval Stefanose Tsitsipase, nečekaný problém mu však nadělalo otvírání banánů.

V pondělí odstartuje druhý týden podniku v Melbourne, kde v úvodních sedmi dnech došlo k několika tenisových překvapením, včetně neúspěšných počínání Američanů v prvním kole. Objevily se však i situace, na které budou fanoušci vzpomínat i po skončení probíhajícího turnaje.

Při jednom z nich Denis Shapovalov vedl proti Stefanosu Tsitsipasovi 6:1, 6:3, 3:0. Na lavičce mezi gemy si chtěl doplnit energii a sníst banán, ale jaksi mu nebylo souzeno. Hned při třech pokusech totiž Kanaďan selhal, celou akci se mu podařilo dotáhnout do zdárného konce až napočtvrté.

Shapovalova možná nezvyklá chvíle rozhodila, při svém následujícím servisu přišel o podání a dovolil nakonec soupeři uhrát tiebreak. Mladý hráč však zkrácenou hru vyhrál 7:5 a mohl se ve druhém kole těšit na Jo-Wilfrieda Tsongu. S francouzským tenistou v následujícím zápase neudržel vedení 2:1 na sety, když v závěrečné sadě padl 5:7. I přes nepříjemnou porážku však na letošní ročník asi jen tak nezapomene.