A zase to vedro! Cornetová zkolabovala na kurtu, zápas dohrála i díky pomoci rozhodčí

- Filip Lefenda

Úvodní grandslamový turnaj sezóny provázejí od jeho počátku extrémní teploty. Na více jak čtyřicetistupňové vedro v pátek doplatila Francouzka Alizé Cornetová, která v jednu chvíli jeho žáru již nedokázala déle vzdorovat.

Stalo se tak během utkání třetího kola proti Belgičance Mertensové. Cornetová se při soupeřčině brejkbolu zhroutila do stínu za základní čarou a musela následně podstoupit ošetření, které mělo za cíl zchladit organismus. Ještě aby ne – v prostorách Hisense Areny tou dobou panovalo více jak čtyřicetistupňové vedro (na videu čas 1:38).

Po sluníčku během pauzy příliš netoužila ani belgická soupeřka...

Zápas Cornetové pomalu, ale jistě proklouzával mezi prsty. Úvodní set ztratila až v samotné koncovce poměrem 5:7, v tom druhém prohrávala 1:2 a byla o brejk nazpět. I přes nevolnost doprovázenou silnými bolestmi hlavy však sedmadvacetiletá tenistka duel nevzdala, což ocenily ochozy, ale i hlavní rozhodčí. Ta byla ke Cornetové benevolentnější a dopřála jí mezi výměnami o pár vteřin delší přestávky. Za běžných okolností by tyto prohřešky byly napomínány, resp. penalizovány.

Z vítězství 7:5 a 6:4 se však nakonec přeci jen radovala Elise Mertensová, která se vůbec poprvé v kariéře probojovala na grandslamu do jeho druhého týdne.

Nebylo to poprvé
Cornetová se v Melbourne potýkala s nevolnostmi už v roce 2014. Také tehdy musela absolvovat Francouzka duel hraný ve dvaačtyřicetistupňové výhni.

Nyní si prošla „peklem“ na stejném místě podruhé, a to jen den poté, co si na obrovská vedra postěžoval třeba Gael Monfils. Také krajanovi Cornetové, jenž bývá řazen mezi tenisty s vůbec nejlepší fyzickou kondicí, se nevyhnuly závratě. Francouz následně prohlásil, že měl dokonce úpal.

Nabízí se tak otázka – kdo bude další? Věřme, že již nikdo...