Nejdůležitější vítězství! Azarenková vyhrála soudní spor o syna Lea

- Jan Vojkůvka

Tenisová superhvězda Victoria Azarenková je o další krůček blíž k tomu, aby navázala na svou úspěšnou kariéru. K obrovské úlevě totiž soud v Kalifornii uznal její žádost o svěření syna do péče a toto rozhodnutí by mělo zrušit nařízení, podle něhož Azarenková nesměla vycestovat ze země se svým dítětem.

Právě kvůli tomuto nařízení se Azarenková vzdala účasti mj. na US Open i probíhajícím Australian Open, jelikož nechtěla nechat svého třináctiměsíčního synka Lea v Kalifornii, aniž by nebyla v jeho přítomnosti.

Celou soudní při o malé dítě způsobil otec Lea Billy McKeague, který si minulý rok zažádal o svěření syna do péče v Los Angeles. Soud v Kalifornii posléze zablokoval rozhodnutí běloruského soudu, který přiřkl dítě právě Azarenkové, jež je občankou Běloruska.

Zároveň zakázal oběma rodičům vyvézt svého syna z Kalifornie. To byl problém především pro Azarenkovou, která se po porodu vrátila na tenisový okruh, ale kariéru opět přerušila, jelikož by po celém světě musela cestovat bez svého syna, což nechtěla.

Nyní konečně kalifornský soud uznal prvotní rozhodnutí běloruského soudu, který přiřkl dítě do péče běloruské tenistky. Rozsudek byl obsažen v 65ti stránkové zprávě, která udělala Azarenkové obrovskou radost.

Úplně vyhráno ještě ale nemá. McKeague totiž má tři týdny na případné odvolání. Právníci Azarenkové však věří, že i v případě odvolání by byli úspěšní a získali by definitivu pro svou mandantku.

Jakmile to bude možné, Victoria Azarenková chce odcestovat s malým Leem do Běloruska a posléze se vrátit ke své tenisové kariéře.