Takhle to nemůže být donekonečna, uklidňuje se Mladenovicová po patnácté pořážce v řadě

- Jan Vojkůvka

Kudy vede cesta z nebývalé krize, do níž se francouzská tenistka Kristina Mladenovicová dostala po životní první polovině sezony 2017? Ani sama mladá hráčka netuší, co dělá špatně, ale věří, že jde jen o přechodný stav a vše se zase k dobrému obrátí.

Ve světovém žebříčku Kristina Mladenovicová vystoupala loni až na desáté místo a dopomohly jí k tomu i titul v Petrohradě, finále na turnajích v Acapulcu, Stuttgartu, či Madridu a nebo čtvrtfinále na French Open. Na výborné výsledky z první poloviny roku ale navázat nedokázala a během travnaté části sezony se začala lehce trápit.

Na turnajích brzy vypadávala, včetně nečekaného konce už ve druhém kole Wimbledonu. To horší ale mělo teprve přijít.

Poslední vítězství si na konto zapsala 2. srpna na turnaji ve Washingtonu, když porazila Němku Mariaovou. Naopak následná porážka ve druhém kole s Kanaďankou Andreescuovou byla první z celkem patnácti, které v řadě za sebou utrpěla. Naposledy pak zklamání zažila na probíhajícím Australian Open, kde prohrála s Rumunkou Bogdanovou.

„Byl to špatný zápas. Takový ten zápas, ve kterém cítíte, že se vám nic nedaří. Moje úroveň hry nebyla dost dobrá a soupeřka využila svých šancí,“ podotkla čtyřiadvacetiletá Francouzka, která nechce na svou negativní šňůru pohlížet úplně černě.

„Žádné problémy nemám, není to jako minulý rok, kdy jsem byla zraněná. Všechno vypadá dobře. Jen jsem odehrála špatný zápas. Nemusí mít starosti, nemůže to tak být donekonečna,“ řekla francouzským novinářům. „Obzvlášť po mé každodenní práci, kterou dělám,“ dodala.

Francouzka ale nutně potřebuje zabrat, už po Australian Open ji čeká obhajoba titulu v Petrohradu a tím pádem i pořádné porce bodů do žebříčku.