VIDEO: Troicki sejmul rozhodčího. Kyrgios se mu vysmál

- Jiří Vachtl

Na tenhle duel James Keothavong jen tak nezapomene! Britský rozhodčí ve středu dohlížel na duel dvou známých bouřliváků – Nicka Kyrgiose a Viktora Troického. Klidný průběh zápasu narušila až v závěru bekhendová dělovka srbského tenisty, kterou namířil přesně do hlavy umpirového rozhodčího!

Až na vystřelený míček z rakety Viktora Troického probíhalo utkání dvou problémových tenistů překvapivě hladce. Kyrgios si tentokrát odpustil umravňování neposedných diváků a Troicki zase nelámal rakety.

Vše se změnilo až v samotném závěru. Kyrgios měl utkání pevně v rukou a po setech 7:5, 6:4 se právě hrál tiebreak třetí sady. V něm Australan vedl už 4:1 a zamířil na podání. Jeho tvrdý servis usměrnil Troicki z returnu přímo do hlavy bezmocného Keothavonga!

Dobře rozehraný tiebreak si už pak Kyrgios pohlídal a po výhře 7:5, 6:4, 7:6(2) dokráčel do třetího kola Australian Open. V něm na domácího tenistu čeká těžká zkouška – patnáctý nasazený hráč turnaje, Joe-Wilfried Tsonga. V jediném vzájemném utkání se loni v Marseille se z vítězství radoval francouzský tenista.